Vanaf nu in- en uitchecken met je smartphone

26 mei
Het is zover: reizigers kunnen reizen met OV-chip mobiel. Mensen met een Android smartphone en een abonnement bij Vodafone, KPN, Telfort, Simyo of Yes Telecom kunnen vanaf maandag 22 mei in- en uitchecken met hun mobiele telefoon. We gaan OV-chip mobiel gefaseerd invoeren en starten met 10.000 reizigers.

We zitten nog wel in de opstartfase, daarom kunnen reizigers nu alleen nog vol tarief reizen met automatisch opladen. Maar alle OV-bedrijven, KPN, VodafoneZiggo en Translink werken er hard aan om snel meer mogelijkheden van OV-chip mobiel te introduceren. In tussentijd nemen we alle tips en suggesties van onze reizigers mee.

Wat kunnen reizigers uiteindelijk allemaal met OV-chip mobiel:

  • Ze zien in de OV-chip mobiel app of ze in- of uitgecheckt zijn.
  • Ze zien in de OV-chip mobiel app wat hun actuele saldo is.
  • Ze kunnen makkelijk en snel een overzicht van hun gemaakte reizen inzien.
  • Ze vergeten weleens uit te checken. Met OV-chip mobiel worden ze hieraan herinnerd.

Voorlopig is OV-chip mobiel beschikbaar voor reizigers met een Android toestel en een abonnement bij Vodafone, KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom. Reizigers kunnen nu vol tarief reizen met automatisch opladen. Leeftijdskorting wordt wel automatisch toegepast.

De techniek van het installeren van OV-chip mobiel is nieuw en nog volop in ontwikkeling. Omdat het veel voordelen kent, willen we onze reizigers graag al kennis laten maken met deze nieuwe manier van reizen in het OV. Op basis van de input van de reizigers verbeteren we continu de gebruiksvriendelijkheid. 

Alle OV-bedrijven, KPN, Vodafone en Translink werken er hard aan om straks meer functionaliteiten van OV-chip mobiel te introduceren. In de toekomst kan de reiziger ook saldo en reisproducten op OV-chip mobiel laden en hoeven ze nooit meer naar een automaat. Dat doen ze dan gewoon via hun telefoon. Zo krijgt de reiziger een complete, mobiele reiservaring.

Meer informatie over reizen met OV-chip mobiel? Kijk dan op www.ov-chipmobiel.nl


Overzicht