Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven officieel van start

14 dec
De komende jaren worden de manieren van betalen in het openbaar vervoer  uitgebreid. Daarvoor voeren de OV-bedrijven pilots uit, waarin nieuwe betaaltechnieken worden getest. Om deze innovaties gezamenlijk te realiseren, is de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven opgericht. De start van deze coöperatie was maandagmiddag 14 december in het Mauritshuis in Den Haag. De coöperatie is eigenaar van Translink.  

Eenvoudiger reizen

De gezamenlijke openbaar vervoerbedrijven zijn met het lidmaatschap van de coöperatie allemaal eigenaar van Translink. De ambitie van de coöperatie is diverse betaalmiddelen voor het openbaar vervoer mogelijk maken en de totale kosten voor OV-betalen verlagen. Zo kan de reiziger nog eenvoudiger reizen.

OV-chipkaart blijft

Met de komst van nieuwe betaalmiddelen is de OV-chipkaart niet overbodig. Die blijft bestaan, maar niet altijd in zijn huidige vorm. Zo is onlangs de pilot Smart-OV gestart, waarbij de OV-chipkaart geïntegreerd is in de simkaart van een mobiele telefoon. Elke betaalmethode wordt uiteindelijk aangeboden in het hele OV. Net zoals nu met de OV-chipkaart. 


De CEO's van de OV-bedrijven en Translink ondertekenen de documenten voor de coöperatie.
Overzicht