Syntus start als eerste streekvervoerder met Achteraf Betalen Consument

17 nov
Syntus start, in navolging van RET en GVB, als eerste streekvervoerder op 17 november met achteraf betalen voor de niet zakelijke reiziger.

Reizigers kunnen vanaf deze datum zonder saldo op de OV-chipkaart reizen en achteraf betalen. Vandaag begint Syntus met de proef Achteraf Betalen voor Consumenten (ABC) en kunnen OV-chipkaarthouders zich inschrijven. Deelnemers aan de proef betalen pas aan het einde van de maand de rekening voor de afgelegde kilometers via automatische incasso. Met de proef, die in ieder geval tot april 2015 loopt, wil de vervoerder antwoord krijgen op de vraag of het gemak voor reizigers hiermee wordt vergroot.

Voor wie?

Reizigers boven de 18 jaar met een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart kunnen zich aanmelden voor een betaalaccount via de website van Syntus. Aan een betaalaccount kunnen in totaal zes OV-chipkaarten worden gekoppeld, ook anonieme kaarten.

Wat is mogelijk?

Het wordt ook gemakkelijker om gemiste check-uits online te corrigeren. Met het Achteraf Betalen kun je dit via de website meteen corrigeren. Tijdens de proef kunnen deelnemers via een online discussieplatform vragen stellen en hun ervaringen delen.


Overzicht