OV-chipkaart app gelanceerd

28 jan
Overal makkelijk en veilig het online transactieoverzicht bekijken met de enige officiële OV-chipkaart app. Trans Link Systems heeft deze OV-chipkaart app ontwikkeld en is nu gratis te downloaden in de app store voor mobiele telefoons met Android en iOS.

Veilig en betrouwbaar

Bij de officiële OV-chipkaart app hoeven geen inloggegevens afgegeven te worden aan derden voor het bekijken van je online transactieoverzicht. Daarmee is deze app veilig en betrouwbaar. Met de OV-chipkaart app staat de handige adresvinder, waarmee OV-chipkaartservicelocaties in de buurt gevonden kunnen worden. De app biedt hiermee gemak voor onderweg. Daarnaast staat alle kaartinformatie, zoals saldo en reisproducten in één scherm.

Voorzien in een behoefte

Uit het gebruikersonderzoek (2012) van TNO-NIPO is onder andere naar voren gekomen dat reizigers behoefte hebben aan een app. Bijvoorbeeld voor saldo-informatie, het transactieoverzicht en informatie over dienstregelingen, tarieven en actuele reisinformatie. De actuele reisinformatie en informatie over dienstregelingen zijn via apps van onder andere de vervoerders te verkrijgen. Een app met saldo-informatie, het online transactieoverzicht en de adresvinder bestond nog niet.

Gebruikerstest

In november en december 2013 heeft een uitgebreide gebruikerstest plaatsgevonden met bijna 140 deelnemers, waarvan 69 reizigers. Na afloop van de gebruikerstest is een feedbackformulier verspreid met het verzoek deze ingevuld te retourneren. Ruim 71% van de respondenten beoordeelde de OV-chipkaart app als goed of uitstekend. En de feedback was over het algemeen positief. Uit de reacties blijkt ook dat de wensen voor verbetering en uitbreiding bij de volgende functionaliteiten liggen:

  • Real-time saldo en transacties kunnen zien
  • Via app saldo en producten kunnen kopen
  • Declaratieoverzicht in app kunnen maken en printen/mailen
  • Signaal bij vergeten uit te checken

Ontwikkelingen

De livegang van de huidige OV-chipkaart app is niet het einde van een traject, maar juist het begin.  De huidige app biedt naast het online transactieoverzicht ook een handige adresvinder van servicelocaties in de buurt en de meest gestelde vragen en antwoorden. We ontwikkelen momenteel een roadmap om te kijken hoe we de app kunnen uitbreiden met handige functionaliteiten. Denk hierbij aan toepassingen met NFC, waardoor met mobiel de OV-chipkaart uitgelezen kan worden. Met elke uitbreiding werken we aan de doorontwikkeling van de OV-chipkaart app.

Gratis te downloaden in de app stores

De OV-chipkaart app is nu gratis te downloaden in de app stores.
Download iOS versie (nieuw venster)  
Download Android versie (nieuw venster)

Overzicht