Mijlpaal OV-chipkaart

09 jul
Vanaf 9 juli checken alle treinreizigers in en uit. Ook is het papieren treinkaartje vervangen door de OV-chipkaart. Dit is een mooie mijlpaal voor de OV-chipkaart. De OV-chipkaart is nu het vervoerbewijs voor tram, trein, bus en metro.

Als straks de poortjes op de stations nog sluiten, dan kan het aantal gemiste check-uits aanzienlijk afnemen. Dat is makkelijker voor de reiziger.

Gewend

Reizigers zijn inmiddels gewend aan het OV-chipkaartsysteem en geven de OV-chipkaart een ruime zeven. Per dag reizen gemiddeld 2,7 miljoen reizigers met de OV-chipkaart en dit worden er dus nu nog meer. In 2014 heeft Trans Link Systems (TLS) al meer dan 1 miljard transacties verwerkt. Op dit moment zijn bijna 14 miljoen actieve OV-chipkaarten in omloop.

Toekomst OV-betalen

Het is nu ook een goed moment om de reiziger met de OV-chipkaart nog meer gemak te bieden. Hiervoor is een toekomstvisie op het OV-betalen ontwikkeld. In onze toekomstvisie blijft de OV-chipkaart bestaan om eenvoudig op saldo te reizen. Daarnaast komen er andere mogelijkheden om toegang te krijgen tot het OV. Denk aan contactloze bankkaarten, mobiel en barcode. De reiziger bepaalt zelf of hij vooraf of achteraf wil betalen voor het OV. 


Overzicht