Verbeteringen automatisch opladen

21 aug
Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd voor automatisch opladen. Hiermee hebben we het reizen met de OV-chipkaart nog gemakkelijker gemaakt.

Geen extra handeling meer!

Als een reiziger een persoonlijke OV-chipkaart aanvraagt mét automatisch opladen, dan kan hij direct met de kaart reizen als hij deze ontvangt. De kaarthouder hoeft niet meer naar een balie van een OV-bedrijf om automatisch opladen op zijn kaart te zetten. Dit staat al aan. Dit geldt ook voor OV-chipkaarten die verlopen zijn en vervangen worden. Als op deze kaarten automatisch opladen stond, dan staat het ook actief op de nieuwe kaart.
 

Beëindigen nu ook bij ophaalautomaat

Als de kaarthouder automatisch opladen wil beëindigen, hoeft hij niet meer naar een balie van een OV-bedrijf. Na het aanvragen van de beëindiging, kan hij automatisch opladen van zijn kaart verwijderen bij een ophaalautomaat.

Automatisch opladen bij saldo nul

Voor nieuwe aanvragen voor automatisch opladen geldt dat automatisch opladen plaatsvindt als het saldo op de OV-chipkaart onder de nul euro komt. Het saldo op de OV-chipkaart wordt dan automatisch verhoogd met het gekozen bedrag. Dit geldt voor alle nieuwe aanvragen waarbij een reiziger automatisch opladen gelijk met een persoonlijke OV-chipkaart aanvraagt. Het geldt ook voor aanvragen waarbij automatisch opladen bij een ophaalpunt geactiveerd wordt.
 

Uitzondering

Als automatisch opladen bij de balie van een OV-bedrijf wordt geactiveerd, dan kan het nog gebeuren dat automatisch opladen bij vijf euro plaatsvindt. In de maand augustus worden de systemen bij de balies van alle vervoerders aangepast. Daarna vindt automatisch opladen ook dan bij nul euro plaats. Bij ‘oude’ contracten gebeurt dit bij vijf euro. De kaarthouder kan op het online transactieoverzicht zien welke waarde voor hem geldt. Hij kan dit ook zien bij een ophaalautomaat.


Overzicht