Genomineerden Nationale OV-prijs bekend

05 nov
Railforum heeft de drie genomineerden voor de Nationale OV-prijs bekendgemaakt. Stadsvervoerder HTM is genomineerd met het idee om via hoteliers anonieme OV-chipkaarten aan hotelgasten te verstrekken.

Overige genomineerden

Stefan de Konink is genomineerd vanwege de diverse reisinformatie-apps die het reizen per OV prettiger maken. Het derde initiatief dat genomineerd is, is de SocialCoupé dat door twee studenten is ingediend. De genomineerden presenteren hun verbeteringen voor het OV donderdag tijdens het jaarcongres van Railforum aan ruim driehonderd professionals uit de sector.

De jury koos de drie verbeteringen voor het OV uit ruim veertig inzendingen. De prijs, die door de jury ‘De Blije Reizigers Prijs 2013’ is gedoopt, gaat naar een verbetering in het OV die reizen op een vernieuwende wijze prettiger maakt. De winnaar wordt geholpen bij de landelijke uitrol van de verbetering.

Klantvriendelijk

Stadsvervoerder HTM is een van de genomineerden voor de prijs met het idee om via hoteliers anonieme OV-chipkaarten op een gebruikersvriendelijke manier te verstrekken aan hotelgasten. Dit maakt het makkelijker voor hen om met het Nederlandse OV reizen.

Tweede genomineerde is Stefan de Konink. Hij is digitale pionier, voorvechter van Open Data en voorzitter van Stichting Open Geo. De Konink is verantwoordelijk voor diverse reisinformatie-apps om reizen per OV te prettiger te maken. Derde genomineerde is het idee SocialCoupé dat door twee studenten is ingediend. Zij laten samen met NS zien dat reizen een ideale plek kan zijn voor leuke ontmoetingen.

Jury

Volgens de jury blijkt uit de inzendingen dat bedrijven, overheden en vervoerders zeer creatief zijn om het gebruik van de OV-chipkaart klantvriendelijker te maken. Zo zijn er diverse websites waar men de weg kan vinden in het woud aan tarieven en zijn er tal van speciale kaartjes geïntroduceerd.

De jury vindt het een prachtig initiatief dat hotelgasten in de Haagse regio een kant-en-klare OV-chipkaart krijgen. Vooral het principe dat zij ook de 7,50 euro borg terug kunnen krijgen verlaagt daarbij de drempel.


Overzicht