Al meer dan 1 miljard transacties in 2013

15 jul
Op 6 juli  2013 staan al meer dan 1 miljard transacties met de OV-chipkaart op de teller. In 2012 bereikten we deze mijlpaal op 25 juli.

Er is dus sprake van een lichte stijging het afgelopen jaar. De transacties betreffen onder meer het in- en uitchecken, het opladen van saldo en producten bij oplaadautomaten, het ophalen van bestellingen en het automatisch opladen van saldo. Sinds de start van het systeem op 7 april 2005 zijn ruim 5,2 miljard transacties verwerkt.

Nog meer cijfers
Inmiddels zijn er in Nederland ruim 17 miljoen OV-chipkaarten geproduceerd. Hiervan zijn er zo’n 12,8 miljoen actief. Per week worden gemiddeld 2,4 miljoen kaarten gebruikt. Wekelijks zijn er op dit moment zo’n 37 miljoen transacties. Op meer dan 1,2 miljoen persoonlijke OV-chipkaarten staat automatisch opladen, zodat deze reizigers altijd voldoende saldo hebben om te reizen. Op dit moment melden hebben bijna 1,1 miljoen reizigers zich aangemeld voor Mijn OV-chipkaart. Hierdoor kunnen zij onder andere hun online transactieoverzicht inzien.   
 

Overzicht