Nieuwe algemeen directeur

17 sep
Ir. A.P.G. Groothedde (1964) is de nieuwe algemeen directeur van Trans Link Systems (TLS). De Raad van Commissarissen van TLS heeft er alle vertrouwen in dat hij de komende tijd deze uitdagende fase voor TLS goed zal leiden. In deze fase staan het gemak voor de reiziger en vervoerbedrijven én de stabiliteit van het OV-chipkaartsysteem centraal en hebben prioriteit.

Heel Nederland reist inmiddels met de OV-chipkaart. TLS pakt haar ondersteunende rol voor vervoerbedrijven en overheden en verantwoordelijkheid hierin met verve op. Groothedde is vanaf 2004 lid van de Raad van Bestuur van het Kadaster. Hij heeft ruime ervaring in IT-services, betalingsverkeer en het werken in een bestuurlijke omgeving met bedrijfsvoering en politiek.

Achtergrond
Groothedde heeft informatica gestudeerd aan de Technische Universiteit in Twente. Daarnaast heeft hij diverse managementopleidingen gevolgd, waaronder de Executive opleiding Strategie, Innovatie en Governance in Tilburg (TIAS). Met deze specifieke kennis en zijn ruime ervaring is hij van grote waarde voor de toekomst van TLS. “Ik zie bij TLS een unieke uitdaging om een duidelijke toegevoegde waarde te leveren aan het mooie maatschappelijke product de OV-chipkaart.”, aldus Groothedde.

Groothedde volgt als algemeen directeur van TLS de heer Kroon op, die 1 mei jl. met pensioen is gegaan. Vanaf 17 september vormt hij samen met de heer Nelemans de directie van TLS.


Overzicht