Al meer dan 1 miljard transacties in 2012

26 jul
Op 25 juli 2012 staan al meer dan 1 miljard transacties met de OV-chipkaart op de teller. In 2011 was dit op 21 oktober. In 2010 zijn in het hele jaar totaal 900 miljoen transacties verwerkt en in 2009 zelfs nog maar 250 miljoen. Er is dus sprake van een aanzienlijke stijging de afgelopen jaren.

De transacties betreffen onder meer het in- en uitchecken, het opladen van saldo en producten bij oplaadautomaten, het ophalen van bestellingen en het automatisch opladen van saldo. Steeds meer reizigers reizen dus met de OV-chipkaart.

Nog meer cijfers
Inmiddels zijn er in Nederland ruim 14,2 miljoen OV-chipkaarten geproduceerd. Hiervan worden per week gemiddeld 2,4 miljoen kaarten gebruikt. Wekelijks zijn er op dit moment zo’n 35 miljoen transacties. Op meer dan 1 miljoen persoonlijke OV-chipkaarten staat automatisch opladen, zodat deze reizigers altijd voldoende saldo hebben om te reizen. Op dit moment melden hebben bijna 1,1 miljoen reizigers zich aangemeld voor Mijn OV-chipkaart. Hierdoor kunnen zij onder andere hun online transactieoverzicht inzien.   
 


Overzicht