In de praktijk

Reizen met betaalkaart

De banken en de OV-bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk gefaseerd de contactloze betaalkaart of mobiel met NFC als vervoersbewijs in het OV te introduceren. Het gebruik van de contactloze betaalkaart of NFC-mobiel bij het in- en uitchecken en afrekenen is een logische en laagdrempelige keuze voor de reiziger en biedt de reiziger gemak en veiligheid bij zijn reis in het OV.
Lees verder

In de praktijk

Reizen met een smartphone

De vervoerders, Vodafone, KPN en Translink zijn gestart met de gefaseerde introductie van in- en uitchecken met je smartphone. Voor deze nieuwe manier van betalen en reizen in het OV gebruiken we sinds kort de naam: ‘OV-chip mobiel’. Het doel is om OV-chip mobiel voor het einde van het jaar gefaseerd beschikbaar te maken. 
Lees verder
Meer voorbeelden

Laatste nieuws

Nieuws

22 aug '17

Translink in de media inzake reisgegevensverstrekking aan DUO

Vandaag, 21 augustus 2017, schrijft de Volkskrant over het verstrekken van reisgegevens door Translink aan DUO. Ook andere media, waaronder het FD en Radio1 berichten hierover. Translink plaatste eind juli al een bericht op de website over het niet langer leveren van gegevens aan DUO, maar daarover werd destijds niet bericht in de media. 
Lees verder
Meer nieuws