In de praktijk

Reizen met bankpas in HTM-tram

Op dinsdag 15 maart hebben HTM, NS en Translink een onderzoekspilot aangekondigd naar het betalen met je bankpas in het OV in de nieuwe stadstram van HTM. Eind 2016 wordt deze onderzoekspilot uitgebreid met reizigers, die zes maanden mogen ervaren hoe deze nieuwe betaalmethode werkt in het OV. Deze pilot wordt gedaan om ervaringen op te doen om het betalen met je bankpas voor reizigers gemakkelijk te maken. 
Lees verder

In de praktijk

Reizen met mobiele telefoon

Smart-OV is een nieuwe manier van betalen in het OV met uw smartphone. Om deze betaalwijze in de toekomst te realiseren, zijn we voor drie maanden een proef gestart.  Het hoofddoel van deze proef is te bepalen in hoeverre de techniek in de praktijk werkt. Tijdens de proef checkt u in en uit met uw smartphone. U reist hierbij op saldo. Via onze Smart-OV app ziet u of u bent in- of uitgecheckt en wat uw reis heeft gekost.
Lees verder
Meer voorbeelden
Laatste nieuws

Nieuws

11 jul '16

Translink aandelen VBN overgenomen

Translink heeft de aandelen van Vervoerbewijzen Nederland B.V. (VBN). VBN is opgericht om de werkzaamheden van de nationale vervoerbewijzen (NVB) te faciliteren. Dit was in de tijd van de strippenkaart en het sterabonnement. VBN verdeelde de afgelopen periode nog de verkoopopbrengsten van onder meer een aantal (regionale) interoperabele OV-producten. Bijvoorbeeld maand- en jaarkaarten en sommige dagkaarten. Het verdelen van de opbrengsten van de productverkopen door VBN past goed binnen de kernactiviteiten van Translink, die dagelijks transacties verwerkt en deze financieel verrekent tussen OV-bedrijven. 
Meer nieuws