In de praktijk

Reizen over de grens met één OV-kaart

In de Horizon2020 pilot is het gelukt om reizigers grensoverschrijdend te laten reizen met één OV-kaart. Vanaf december 2017 reizen 200 deelnemers met één OV-kaart tussen Nederland en Duitsland. Dit hebben we gedaan samen met de onze partners Arriva, Accept, Scheidt & Bachman en onze evenknie aan de Duitse zijde, AVV. Een uniek H2020 project dat daadwerkelijk heeft geleid tot een praktische toepassing.
Lees verder

In de praktijk

Reizen met betaalkaart

De banken en de OV-bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk gefaseerd de contactloze betaalkaart of mobiel met NFC als vervoersbewijs in het OV te introduceren. Het gebruik van de contactloze betaalkaart of NFC-mobiel bij het in- en uitchecken en afrekenen is een logische en laagdrempelige keuze voor de reiziger en biedt de reiziger gemak en veiligheid bij zijn reis in het OV.
Lees verder
Meer voorbeelden

Laatste nieuws

Nieuws

19 apr '18

Jaarverslag 2017: innovatie, groei transacties en solide resultaat

Translink zag in 2017 het aantal transacties rond de OV-chipkaart, zoals opladen en in- en uitchecken, met 110 miljoen toenemen, tot ruim 2,5 miljard transacties over het gehele jaar. Dat blijkt uit het Jaarverslag van Translink over 2017. Tegen de achtergrond van een licht stijgend aantal OV-chipkaarten in omloop - van 14,2 miljoen in 2016 naar 14,3 miljoen afgelopen jaar - wijst dit op een intensiever gebruik van de OV-chipkaart door reizigers. Lees verder
Meer nieuws