In de praktijk

Reizen met betaalkaart

De banken en de OV-bedrijven hebben een intentieverklaring getekend om gezamenlijk gefaseerd de contactloze betaalkaart of mobiel met NFC als vervoersbewijs in het OV te introduceren. Het gebruik van de contactloze betaalkaart of NFC-mobiel bij het in- en uitchecken en afrekenen is een logische en laagdrempelige keuze voor de reiziger en biedt de reiziger gemak en veiligheid bij zijn reis in het OV.
Lees verder

In de praktijk

Reizen met een smartphone

De vervoerders, Vodafone, KPN en Translink zijn gestart met de gefaseerde introductie van in- en uitchecken met je smartphone. Voor deze nieuwe manier van betalen en reizen in het OV gebruiken we sinds kort de naam: ‘OV-chip mobiel’. Het doel is om OV-chip mobiel voor het einde van het jaar gefaseerd beschikbaar te maken. 
Lees verder
Meer voorbeelden

Laatste nieuws

Nieuws

22 mrt '18

Reizigers doneren ruim €3700 restsaldo aan Roos Prommenschenckel Foundation

Roos Prommenschenckel ontving 15 maart uit handen van Translink-directeur Arco Groothedde een cheque van 3759 euro voor het werk van haar stichting. De Roos Prommenschenckel Foundation zet zich in voor een beter toegankelijk openbaar vervoer voor mensen met een fysieke beperking. De gift is het resultaat van  de actie ‘Jouw geld telt’, waarbij reizigers afgelopen najaar opgeroepen werden om het saldo op hun verlopen OV-chipkaart op te vragen. Daarbij werd ook de keuze geboden om dit restsaldo ten goede te laten komen aan het werk van de Roos Prommenschenckel Foundation. Lees verder
Meer nieuws