In de praktijk

Reizen met bankpas in HTM-tram

Op dinsdag 15 maart hebben HTM, NS en Translink een onderzoekspilot aangekondigd naar het betalen met je bankpas in het OV in de nieuwe stadstram van HTM. Eind 2016 wordt deze onderzoekspilot uitgebreid met reizigers, die zes maanden mogen ervaren hoe deze nieuwe betaalmethode werkt in het OV. Deze pilot wordt gedaan om ervaringen op te doen om het betalen met je bankpas voor reizigers gemakkelijk te maken. 
Lees verder

In de praktijk

Reizen met mobiele telefoon

Smart-OV is een nieuwe manier van betalen in het OV met uw smartphone. Om deze betaalwijze in de toekomst te realiseren, zijn we voor drie maanden een proef gestart.  Het hoofddoel van deze proef is te bepalen in hoeverre de techniek in de praktijk werkt. Tijdens de proef checkt u in en uit met uw smartphone. U reist hierbij op saldo. Via onze Smart-OV app ziet u of u bent in- of uitgecheckt en wat uw reis heeft gekost.
Lees verder
Meer voorbeelden
Laatste nieuws

Nieuws

21 mrt '16

OV-chipkaart wordt hoog gewaardeerd

OV-reizigers in het stads- en streekvervoer geven een steeds hogere waardering voor de OV-chipkaart. Het gebruiksgemak OV-chipkaart krijgt een rapportcijfer 7,9, de hoogste score tot nu toe. Een jaar eerder was het nog een 7,5. Dit blijkt uit de resultaten van de OV-Klantenbarometer 2015 van CROW-KpVV, waarin bijna 90.000 reizigers zijn geënquêteerd. Lees verder
Meer nieuws